ET PROPOSEM UNA RECEPTA DE PEUS DE PORC AMB LLAGOSTINS DEL XEF DANI LECHUGA. SI SEGUEIXES ELS SENZILLS PASSOS DE LA RECEPTA, ET QUEDARÀ PER SUCAR-HI PA! PREN NOTA DELS INGREDIENTS NECESSARIS I LLANÇA’T A CUINAR!
INGREDIENTS
- 6 peus de porc tallats per la meitat
- 8 llagostins pelats
- 1 ceba
- 1 pastanaga
- 2 fulles de llorer
- sal
- pebre
PER A LA VINAGRETA DE PINYONS
- 100 ml d’oli d’oliva
- 50 g de pinyons
- 2 tomàquets (la polpa tallada a daus)
- julivert picat
ELABORACIÓ
Cremar els pèls de peus de porc. Introduir els peus en una olla amb aigua i posar-la al foc. Quan comenci a bullir, apagar i retirar del foc. Tornar a rentar els peus amb aigua freda i portar de nou a ebullició amb aigua neta juntament amb les verdures. Cuinar durant 3 hores aproximadament.
Desossar els peus quan encara estigun tebis. Ajuntar les meitats i embolicar-les amb paper film fent un cilindre. Refredar un mínim de 2 hores a la nevera. Passat aquest temps, tallar en rodanxes i, després, daurar-les en una paella pels dos costats. Saltar també els llagostins amb una mica d’oli.
Per preparar la vinagreta de pinyons, afegir tots els ingredients en un bol i barrejar bé amb unes varetes.
Amb aquest amaniment els peus de porc resulten més lleugers que si es preparen amb salsa, per exemple, a la biscaïna o amb tomàquet.
Xef Dani Lechuga
Finalment, al centre de cada plat posar els talls de peus de porc, tirar-hi una mica de la vinagreta de pinyons i afegir els llagostins saltats per sobre.
Des SUCARN agraïm, com sempre, al xef Dani lechuga la gentilesa de compartir amb nosaltres aquesta i altres receptes del seu llibre LA COCINA DE LA CARNE. En Dani Lechuga està actualment als fogons de Bardeni-Caldeni, el Meatbar (Barcelona). Aquest és el seu últim i molt atractiu projecte gastronòmic: un restaurant amb producte excel.lent i un ambient gens encotillat.