LLOM SENSE OS
DESCRIPCIÓ TÈCNICA
Peça que s’extreu de la part alta del llom del bestiar. S’obté en desossar el llom des de la 5a fins a la 12a vèrtebra dorsal, retirant els cossos i apòfisis vertebrals, així com les costelles (varetes).
RAÇA: Frisona o Simental.
ORIGEN: Holanda, Alemanya, etc.
TIPUS D’ENVASAT: Al buit 1×1.
CADUCITAT: 30 – 34 dies des de producció.
UNITAT MIN. COMANDA: 1 Caixa – 20 kg, Aproximadament.
TEMPERATURA: Conservar fresc: entre 0 °C i 3 °C. Congelat: a -18 °C.
CARACTERÍSTIQUES
Peça recoberta per teixit conjuntiu i greix. Es tracta d’una carn tendra i sucosa. D’ella obtenim el tall anomenat entrecot. Si la peça està neta (li llevem la tapa) ens quedem amb el centre del llom alt, que es diu llavors “cube roll”.
Es considera categoria Extra.
UTILITATS
Resulta una carn excel·lent per fer a graella o a la planxa, encara que també podem usar-la per a fer rosbif.