Carpaccio de vedella amb pesto i parmesà, una recepta del xef Dani Lechuga

receta-carpaccio-ternera-chef-dani-lechuga

 

Al mal temps, un bon carpaccio de vedella. Aprofita aquest cap de setmana per cuinar i prepara un deliciós carpaccio de vedella amb pesto i parmesà seguint els 6 senzills passos de la recepta del xef Dani Lechuga.

 

Ingredients

  • 400 g de filet de vedella
  • 80 g d’encenalls de parmesà
  • Escates de sal
  • Pebre
  • Un rajolí d’oli d’oliva
  • Rúcula fresca

Per al pesto:

  • Un manat d’alfàbrega
  • 50 g de pinyons
  • 50 g de formatge parmesà
  • 100 ml d’oli d’oliva

Elaboració:

  1. En un bol, barrejar tots els ingredients del pesto i triturar-los amb la túrmix fins aconseguir una pasta fina.
  2. Netejar força bé la carn per evitar qualsevol tipus de greix o nervi.
  3. Enrotllar-la amb paper film i congelar-la.
  4. Una vegada congelada, treure el paper film i tallar-la amb una màquina de tallar embotits en làmines molt fines, que s´aniran col.locant com una base en cada un dels 4 plats. Nota: Si no disposeu de màquina de tallar embotit, és millor no congelar la carn i tallar-la tan fina com sigui possible amb un ganivet ben afilat.
  5. Amanir la carn amb les escates de sal, el pebre i l’oli d’oliva.
  6. Al gust de cada persona, incorporar el pesto, el parmesà i les fulles de rúcula fresca.

Un amaniment amb mostassa a l’antiga i oli d’oliva verge constitueix una deliciosa variant per a aquest plat.

Xef Dani Lechuga

Des de Sucarn donem les gràcies per la seva gentilesa i generositat, com sempre, al xef Dani Lechuga, que actualment està als fogons de Bardeni, el Meatbar (Barcelona), el seu últim projecte gastronòmic. Un restaurant amb producte excel·lent i un ambient gens encotillat.

 

Scroll to Top