Estrenem juny amb una recepta ben espectacular del xef Dani Lechuga: Cua de bou al vi negre. Segueix la recepta al peu de la lletra i et quedarà una cua de bou per llepar-te els dits!!
INGREDIENTS
- 2 kg cua de bou trossejada
- 3 l vi negre
- 2 porros
- 2 pastanagues
- 1 caps d’all
- 1 ceba
- 1 branca de farigola
- 1 cullerada de sucre
- Sal
- Pebre
ELABORACIÓ
Salpebrar els trossos de cua de bou. Després trossejar totes les verdures. En una cassola col·locar la carn i les verdures i cobrir-les amb el vi negre. Reservar dins la nevera entre 6 i 12 hores.
Passat aquest temps, posar-lo al foc a bullir i afegir 1 cullerada de sucre. Continuar bullint a foc suau fins que la carn es pugui separar de l’os, durant aproximadament 3 hores.
Separar la salsa de la carn. Passar el líquid per un colador xinès aixafant bé amb un cullerot per a extreure tota l’essència. Després afegir la salsa a la carn i donar-li un últim bulliment.
Servir en trossos de cua de bou en el centre del cada plat amb la seva salsa.
La cua de bou es pot acompanyar d’uns daus de patates fregides.
Xef Dani Lechuga