Per aquest Nadal Meatlover, et proposem la recepta de Cuixa de xai amb alls rostits del xef Dani Lechuga
Pren nota del que necessites i llança’t a cuinar-la!
Recepta: cuixa de xai amb alls rostits.
INGREDIENTS
1 cuixa de xai de 2 kg
12 grans d’all
3 pastanagues
3 patates
2 porros
1 ceba
2 fulles de llorer
1 branca de farigola
1 litre de vi negre
10 g de pebre en gra
sal
ELABORACIÓ
1- Sala la cuixa i daura-la en una cassola amb oli d’oliva juntament amb els alls picats.
2- Talla a trossos gruixuts els porros i les pastanagues i afegeix la ceba picada, el llorer, la farigola i el pebre en gra.
3- Quan la verdura agafi color, afegeix el vi negre. Deixa que s’evapori i cobreix d’aigua.
4- Deixa bullir a foc suau durant 1 hora per després posar la cassola al forn durant 2 hores i mitja a 180 ºC.
5- Passat aquest temps, treu la cuixa de la cassola i posa-la en una placa de forn SENSE el suc. Forneja 25 minuts més a 200ºC.
6- Mentre, cola el suc de la cassola, redueix-lo i lliga’l amb algun espessidor (tipus Maizena) i mantega.
7- Quan la cuixa estigui totalment cuita, ja la pots servir.
8- Acompanya la cuixa de xai amb el seu suc i unes patates bullides.
Amb una llarga cocció, la cuixa de xai esdevé una peça tendra i sucosa!
Xef Dani Lechuga
Ja ho tens!! Una cuixa de xai per llepar-se els dits!
Aquí trobaràs tota una gran selecció de carns per oferir el millor als teus clients.
Des Sucarn agraïm de nou al xef Dani Lechuga la gentilesa de compartir amb nosaltres aquesta recepta, inclosa en el seu llibre La cocina de la carne. Dani Lechuga està actualment al capdavant dels fogons de Bardeni el Meatbar (Barcelona), el seu últim projecte gastronòmic. Un bar de carns amb producte excel·lent i un ambient gens encotillat.