Per aquest cap de setmana de fred, et proposem una deliciosa recepta del xef Dani Lechuga: Cuixa de xai amb alls rostits.
Pren nota del que necessites i llança’t a cuinar-la!
INGREDIENTS
1 cuixa de xai de 2 kg
12 grans d’all
3 pastanagues
3 patates
2 porros
1 ceba
2 fulles de llorer
1 branca de farigola
1 litre de vi negre
10 g de pebre en gra
sal
ELABORACIÓ
1- Sala la cuixa i daura-la en una cassola amb oli d’oliva juntament amb els alls picats.
2- Talla a trossos gruixuts els porros i les pastanagues i afegeix la ceba picada, el llorer, la farigola i el pebre en gra.
3- Quan la verdura agafi color, afegeix el vi negre. Deixa que s’evapori i cobreix d’aigua.
4- Deixa bullir a foc suau durant 1 hora per després posar la cassola al forn durant 2 hores i mitja a 180 ºC.
5- Passat aquest temps, treu la cuixa de la cassola i posa-la en una placa de forn SENSE el suc. Forneja 25 minuts més a 200ºC.
6- Mentre, cola el suc de la cassola, redueix-lo i lliga’l amb algun espessidor (tipus Maizena) i mantega.
7- Quan la cuixa estigui totalment cuita, ja la pots servir.
8- Acompanya la cuixa de xai amb el seu suc i unes patates bullides.
Amb una llarga cocció, la cuixa de xai esdevé una peça tendra i sucosa!
Ja ho tens!! Una cuixa de xai per llepar-se els dits!