Prepara tripa amb cigrons i xoriço en 8 senzills passos. Només has de seguir la recepta del xef Dani Lechuga al peu de la lletra i et quedarà un plat deliciós!
Ingredients
- 1 kg de budell
- 250 g de cigrons semicuits
- 250 g de xoriço
- 100 g de pernil del país
- 50 ml de vi blanc
- 2 grans d’all
- 2 cebes
- 1 fulla de llorer
- 1 cullerada de pebre vermell de La Vera
Elaboració
- Tallar el budell a trossos mitjans.
- Posar-lo a bullir en una olla amb força aigua durant uns 20 minuts aproximadament.
- Mentre, en una cassola, sofregir la ceba i l’all ben picats amb el llorer.
- Quan estiguin cuits, afegir el xoriço tallat a trossos petits i el pernil tallat a tires.
- Posar el pebre vermell i el vi i esperar a que el vi s’evapori.
- Introduir llavors el budell bullit i afegir els cigrons i cobrir-los amb aigua de la seva cocció.
- Deixar bullir a foc suau uns 20 minuts o fins que la tripa estigui tendra.
- Deixar reposar i millor servir a l’endemà.
Des de Sucarn donem les gràcies per la seva gentilesa i generositat, com sempre, al xef Dani Lechuga, que actualment està als fogons de Bardeni, el Meatbar (Barcelona), el seu últim projecte gastronòmic. Un restaurant amb producte excel·lent i un ambient gens encotillat.